Volgende fase ‘LVB in het Vizier – problematisch middelengebruik en LVB’.

Het project ‘LVB in het Vizier’ (onderdeel van Gewoon Bijzonder) heeft als doel dat mensen met LVB en problematisch middelengebruik en/of vermoedens van een stoornis in het gebruik van middelen meer in het vizier komen. Er wordt kennis opgehaald uit de praktijk, gebundeld en beschikbaar gesteld voor álle zorgprofessionals die met deze doelgroep werken.

Dit heeft eerder geresulteerd in het Rapport ‘LVB in het Vizier; adequaat omgaan met problematisch middelengebruik’. Daarnaast is er een video gemaakt over de samenwerking tussen LVB- en verslavingszorg.

Nu wordt gestart met fase 2. Daarin wordt o.a. een leidraad ontwikkeld door Joanneke van der Nagel en Neomi van Duijvenbode (lancering november 2019). Zij zijn hierover geïnterviewd.

In fase 2 wordt een actief leernetwerk ingesteld waarin gelegenheid is om mét en van elkaar te leren over dit onderwerp. In het leernetwerk werk je als organisatie aan een eigen verandervraagstuk en ben je actief betrokken bij het implementeren van de leidraad in jouw organisatie. Het gaat om 4 leernetwerkbijeenkomsten van een dagdeel en waarbij je procesbegeleiding ontvangt bij het uitwerken van je vraagstuk. Aan het einde lever je een kennisproduct op. Wil je meedoen? Meld je dan aan via i.klabbers@vilans.nl.

Er zijn een aantal plekken vrij voor mensen/organisaties in de zogenaamde ‘buitenring’. Wil jij actief volgen wat er de binnenring gebeurt, leren en meedenken? Kosteloos de leernetwerkbijeenkomsten is mogelijk. Meld je dan snel aan via i.klabbers@vilans.nl.

Share this Post

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>
*
*