Hulpmiddelen voor een gesprek over rouw en verlies

De Digitale Rouwkoffer en het Verhuisspel helpen bij een gesprek over gevoelens van rouw bij mensen met een verstandelijke beperking.

De Digitale Rouwkoffer is een website met links naar allerlei informatie, boeken, liedjes en spellen. De gebruiker kiest een thema, zoals verhuizen, echtscheiding of verlies van gezondheid. Na de keuze voor een bepaald ontwikkelingsniveau krijgt de gebruiker allerlei hulpmiddelen te zien. Bijvoorbeeld het liedje De Hemel, van Stef Bos. Of het boek Beterschap, van Toon Tellegen.

Het Verhuisspel is een spel waarbij iedereen wint. Tussen Start en Finish hebben de spelers een goed gesprek over emoties die voor, tijdens of na een verhuizing spelen. Wie helpt er met sjouwen? Hoe vind ik aansluiting in de nieuwe groep bewoners? Door met elkaar te praten, kom je erachter wat er leeft bij de client rond de verhuizing.

Beide middelen zijn ontwikkeld en door begeleiders van Amerpoort die naast hun werk zijn opgeleid als begeleider rouw en verlies. Op 3 oktober 2019 presenteerden zij de Digitale Rouw en het Verhuisspel aan vakgenoten.

LKC LVB | Churchilllaan 11 | 3527 GV Utrecht | 030-7400400 | info@kenniscentrumlvb.nl