StroomOPloop voor jeugdhulpprofessionals, donderdag 10 december

EERDER, SNELLER EN BETER PASSENDE HULP BIEDEN AAN KWESTBARE JONGEREN EN OUDERS, ZO THUIS MOGELIJK, HOE DOE JE DAT?

Schrijf je nu in voor de StroomOPloop, donderdag 10 december van 15 tot 21u. op diverse locaties in Nederland. We dagen je uit, inspireren en motiveren je om samen de koers voor een betere jeugdhulp uit te zetten.

Een sterker voorveld, onderwijs op maat, netwerkzorg, gezinsgericht werken, de inzet van ervaringsdeskundigheid en ontwikkeling van vernieuwende jeugdhulp met een plus in plaats van JeugdzorgPlus. Daar maken we ons sterk voor.

De StroomOPloop is een hybride event, kleinschalig georganiseerd.
Met inspiratietalks vanuit een centrale studio. In regionale ‘pop-uprestaurants’ met live-verbinding kijk en praat je mee, samen met andere jeugd- en onderwijsprofessionals. Verbinding, inspiratie en stroomopwaarts leren en verbeteren staan centraal.

In jouw regio aan tafel aanschuiven voor:

• Live talks vanuit een centrale studio over StroomOPwaarts werken van o.a.
o Danielle Braun, auteur van de Corporate Tribes over netwerksamenwerking
o Arne Popma, kinder- en jeugdpsychiater, over de spanning van werken in jeugdhulp
o Carlijn Mol, jeugdkwartiermaker en ervaringsdeskundige en Marian Dobbe, bestuurder Koos Utrecht over het versterken van het voorveld en ambulantisering in jeugdhulp
• Diner in pop-uprestaurants met jeugdhulpprofessionals uit je eigen regio
• Tafeldiscussies met live-stream naar de centrale studio

Meld je snel aan want vol is vol

Wil je dat wij een gratis stoel voor je reserveren in een pop-uprestaurant naar keuze? Meld je dan nu aan op de website brancheszorgvoorjeugd.nl en laat weten waarom jij graag bij de StroomOPloop wilt zijn. Wat zijn jouw ideeën over stroomopwaarts werken? En welke ‘ja-maars’ staan jouw ideeën in de weg?

De pop-uprestaurants hebben een beperkt aantal stoelen, dus wees er snel bij!

 

Wekelijks StroomOP-inspiratie van jeugdhulpprofessionals?

Volg de podcast van journaliste Malou van Hintum. Zij gaat de komende weken in gesprek met professionals en ervaringsdeskundigen over stroomopwaarts werken in jeugdhulp. Wat is nodig aan kennis en skills bij professionals, welke diagnostische middelen en interventies zijn nodig, maar ook wat is er in organisaties nodig om te leren en te verbeteren? En zijn er voorbeelden die laten zien dat het mogelijk is om stroomopwaarts en zo thuis mogelijk de hulp aan kinderen, jongeren en hun gezinnen te verbeteren? Volg de StroomOPCast via Spotify.

De StroomOPloop is een samenwerking tussen StroomOP, BGZJ, Kenniscentrum Kinder- en Jeugdpsychiatrie, Landelijk Kenniscentrum LVB en het Nederlands Jeugdinstituut.

LKC LVB | Churchilllaan 11 | 3527 GV Utrecht | 030-7400400 | info@kenniscentrumlvb.nl