Mensen tussen wal en schip – Forensische (F)ACT

Voor mensen met een licht verstandelijke beperking (lvb) wordt het steeds moeilijker zich in het dagelijks leven staande te houden. De ggz, de verstandelijk gehandicaptenzorg, de verslavingszorg maar ook justitie krijgen steeds meer cliënten met een lvb. Ook in forensische (F)ACT teams (Assertive Community Treatment) zitten veel mensen met een lvb. Binnen deze vorm van bemoeizorg worden mensen begeleid die daarnaast veelal een psychotische stoornis, persoonlijkheidsstoornis en/of verslavingsproblemen (cannabis) hebben, maar ook problemen hebben op verschillende andere terreinen (schulden, geen dagbesteding of werk) en ernstige beperkingen in het sociaal en psychisch functioneren.

Uit onderzoek naar specifieke zorg voor deze doelgroep, het project forensische (F)ACT voor lvb, blijkt dat het mensen weer perspectief biedt en voorkomt dat zij verder afglijden. Het tv-programma Kruispunt heeft in deze reportage de eerste resultaten in beeld gebracht.

Klik hier om de reportage van Kruispunt te bekijken

Share this Post

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>
*
*