Opvoedingsondersteuning en ouderschap - 3e editie

Categorie
Congressen
Datum
donderdag 14 februari 2019 10:00 - 16:30
Locatie
Jaarbeurs (Hallencomplex) - Jaarbeursplein 6 Utrecht

 

Ouderschap is meer dan alleen maar opvoeden. Het is niet iets waar mensen in de regel voor opgeleid worden. Mensen krijgen kinderen en dan zijn ze plotseling ouders met alles wat daarbij hoort. Meestal gaat dat prima doordat aanstaande ouders de voorbereiding op hun nieuwe rol zelf oppakken en/of dat met behulp van hun sociale omgeving doen. Maar soms is een kind hebben moeilijker dan verwacht. Een kind kan namelijk van alles hebben, van een pittig temperament tot eet- of (door)slaapproblemen, maar ook een verstandelijke beperking of GGz-problematiek. Dat maakt ouderschap op allerlei manieren kwetsbaar en ingewikkeld. Bij sommige ouders ontbreken de kennis en vaardigheid die ze nodig hebben, de energie die de opvoeding kost neemt toe, de partnerrelatie kan onder druk komen te staan en ook het sociale netwerk kan een minder begripvolle houding aannemen.

 

Dit congres gaat over hoe je als professional hulp en ondersteuning kunt bieden aan ouders in situaties waarbij ouderschap en opvoeding onder druk komen te staan.

 

Voor meer informatie, klik hier.

 

 
 

Alle datums

  • donderdag 14 februari 2019 10:00 - 16:30
 

Powered by iCagenda

LKC LVB        Catharijnesingel 47        3511 GC Utrecht        T 030-7400400          E info@kenniscentrumlvb.nl Neem contact met ons op