Jaarlijks Congres - Mentaliseren - 2e editie

Categorie
Congressen
Datum
donderdag 7 februari 2019 10:00 - 16:30
Locatie
Mercure - Hertsenbergweg 1
8041 BA Zwolle, Nederland

 

 

Mentaliseren betekent dat je na kunt denken over wat jij zelf denkt en voelt, evenals over hetgeen anderen denken en voelen.

 

 

Het vermogen om te mentaliseren helpt ons als mensen om betekenis en intenties toe te schrijven aan het gedrag van anderen. Met andere woorden: het helpt ons anderen te begrijpen. In interacties met andere mensen is kunnen mentaliseren dus enorm belangrijk.

 

 

Nu is dat vermogen niet bij iedereen even goed ontwikkeld en bij sommige mensen neemt dat ronduit problematische vormen aan. Mensen met autisme, een (borderline) persoonlijkheidsstoornis, hechtingsproblemen, depressieve en suïcidale problematieken, worstelen vaak met mentaliseren. En dat heeft dan weer zijn weerslag op hun presteren op school, het werk, de kwaliteit van hun partnerrelatie, hun ouderschap, enzovoort. Maar ook professionals dienen hun eigen proces van mentaliseren in controle te houden, hetgeen niet altijd even gemakkelijk blijkt te zijn in de weerbarstige praktijk.

 

 

Tijdens dit congres delen vooraanstaande wetenschappers en uitvoerende experts / professionals hun inzichten en praktische handreikingen ten aanzien van de manier waarop je het mentaliseren bij verschillende doelgroepen (patiënten, cliënten en leerlingen) kunt ondersteunen en de wijze waarop je ook zelf in positief kunt blijven.

Voor meer informatie, klik hier.

 

 

 

 

 
 

Alle datums

  • donderdag 7 februari 2019 10:00 - 16:30
 

Powered by iCagenda

LKC LVB        Catharijnesingel 47        3511 GC Utrecht        T 030-7400400          E info@kenniscentrumlvb.nl Neem contact met ons op