Lezing - Vroegsignalering lvb: in het belang van het kind of belemmering voor normalisering?

Categorie
Congressen
Datum
maandag 17 december 2018 16:00 - 17:30
Locatie
Academiegebouw - Domplein 29
3512 JE Utrecht, Nederland

In hoeverre is vroegtijdige screening op een licht verstandelijk beperking (lvb) in het belang van het kind? Tijdens deze bijeenkomst van de lezingencyclus 'Opvoeden en opgroeien tussen wetenschap en praktijk' gaan we in op de vraag wat de zin en onzin is van het labelen van kinderen met diagnostische etiketten.

Is het ethisch verantwoord om een kind al in een vroeg stadium het etiket licht verstandelijk beperkt te geven? Is dit met het oog op preventie in het belang van het kind of staat dit normalisering en participatie juist in de weg? Binnen het jeugddomein onderscheiden we verschillende werelden met een eigen werkelijkheid. Zo zien we enerzijds de inzet op normalisering en anderzijds het belang van vroegsignalering (en daarmee samenhangende labeling) om de bijkomende problematiek op kindniveau zo snel mogelijk bij te sturen. We verkennen we het dilemma of vroegsignalering bijdraagt aan participatie of deelname aan de samenleving juist in de weg staat.

Deze lezing en discussie vinden plaats tussen 16.00-17.30u met aansluitend een borrel.

Meer informatie over programma en sprekers volgt en is tzt hier te lezen.

 
 

Alle datums

  • maandag 17 december 2018 16:00 - 17:30
 

Powered by iCagenda

LKC LVB        Catharijnesingel 47        3511 GC Utrecht        T 030-7400400          E info@kenniscentrumlvb.nl Neem contact met ons op