Actueel

Vroegsignalering lvb: in het belang van het kind?

Geplaatst op woensdag, 28 november 2018 10:23. Geschreven door  lkc
Vroegsignalering lvb: in het belang van het kind?

Op 17 december 2018 vindt in Utrecht tussen 16.00-17.30u de volgende editie van de lezingencyclus plaats. Deze keer wordt het ingevuld door het Landelijk Kenniscentrum LVB en het Nederlands Centrum Jeugdgezondheid. De vraagstelling die centraal staat is:

In hoeverre is vroegtijdige screening op een LVB in het belang van het kind en ethisch verantwoord? Tijdens deze bijeenkomst gaan we in op de zin en onzin van het labelen van kinderen met een LVB.

Onder leiding van Ruud Grondel (ex-wethouder gemeente Diemen en voorzitter Adviesraad Integrale Vroeghulp) voeren we hierover het gesprek met Xavier Moonen (Bijzonder Hoogleraar kennisontwikkeling kinderen, jongeren en jongvolwassenen met een LVB), Milou Koldijk (adviseur gezondheid en leefstijl / projectleider vroegsignalering LVB van GGD Amsterdam) en een ervaringsdeskundige van de Landelijke Federatie Belangenbehartiging voor mensen met een LVB (LFB) in interactie met de deelnemers aan de bijeenkomst.

Deelname is gratis.

Voor meer informatie en wijze van aanmelden, klik hier.

23 keer gelezen Laatst aangepast op woensdag, 28 november 2018 10:30

LKC LVB        Catharijnesingel 47        3511 GC Utrecht        T 030-7400400          E info@kenniscentrumlvb.nl Neem contact met ons op