Actueel

17 mei 2018 - Congres Psychiatrie en LVB

Geplaatst op dinsdag, 16 januari 2018 09:55. Geschreven door  lkc
17 mei 2018 - Congres Psychiatrie en LVB

Er is de laatste jaren steeds meer aandacht voor jongeren en jongvolwassenen met een licht verstandelijke beperking en een psychische stoornis. Zo verscheen in 2016 het Handboek Psychiatrie en LVB. Jeugd-GGZ, scholen, VG-zorg en wijkteams werken sinds de transitie meer en meer samen. Een goede zaak! En tijd voor een update, waarin de toenemende samenwerking tussen wetenschap en praktijk, behandelaar en patiënt, jeugd GGZ en VG zorg samen komen. Waarin we, kortom, werken aan samenspel!

Op 17 mei 2018 organiseert de Academische Werkplaats Kajak het congres Werken aan Samenspel. Het congres biedt u verdieping in een aantal capita selecta die in het Handboek Psychiatrie en LVB worden beschreven. Zo behandelen de auteurs en (internationale) gastsprekers diagnostiek, psychologische behandeling en farmacologische behandeling bij LVB. Er is ook ruimte voor verbreding met vernieuwende onderwerpen als socialmediagebruik bij LVB, triple-problematiek (verslaving, psychiatrie en LVB) en bijvoorbeeld opnamevervangende klinische behandeling (high intensive care en intensive home treatment).

In de ochtend geven nationale en internationale experts waaronder, prof. Angela Hassiotis, University College London, lezingen over LVB en psychiatrie. Na de lunch is er in vier workshoprondes ruimte voor interactie en verdieping.

Er is accreditatie aangevraagd bij de FGzPt, NVvP, NIP/NVO, VGCt, VVAK, VSR en SKJ.

Voor het programma klikt u HIER

Klik hier voor aanmelden.

1382 keer gelezen Laatst aangepast op maandag, 09 april 2018 11:54

LKC LVB        Catharijnesingel 47        3511 GC Utrecht        T 030-7400400          E info@kenniscentrumlvb.nl Neem contact met ons op