Integraal vakmanschap in de jeugdzorg

Integraal vakmanschap in de jeugdzorg: de aansluiting tussen opleiding en praktijk

Kinderen en gezinnen met complexe problemen hebben baat bij integrale hulp: samenwerking door verschillende professionals rondom één gezin. Maar wat vraagt dat in de praktijk van die professionals? Welke kennis en vaardigheden zijn daarvoor nodig? En hoe kan daar nog beter aandacht aan worden besteed in de opleidingen? Daarover horen we graag jouw mening!

Tijdens een interactieve online studieochtend gaan we samen met onderwijsontwikkelaars van de Universiteit Utrecht en de Haagse Hogeschool in gesprek met jeugdzorg professionals (stagecoördinatoren), beleidsmakers jeugd en met studenten die stage lopen. We gaan in op vragen als Wat is er in de praktijk nodig om integraal vakmanschap verder te versterken en hoe kunnen opleidingen hierbij helpen?’, ‘Wat wordt vanuit het werkveld verwacht van een startende professional?’ en ‘Ben je als startende professional al goed genoeg in staat om integrale hulp te bieden?’.

Ben je werkzaam als docent, jeugdzorgprofessional, stagebegeleider, beleidsmaker jeugd, of student en zit je in het laatste jaar van een sociaal georiënteerde opleiding en loop je stage? Praat je graag mee over hoe onderwijs aan de toekomstige professionals verbeterd kan worden? Dan zoeken we jou!

 

Aanmelding

Je kunt je HIER aanmelden.

Een bevestiging van je aanmelding ontvang je direct per mail. De link naar de bijeenkomst ontvang je in de week vóór de bijeenkomst.

Wanneer

Datum:  4 november 2021

Tijd:  09:30-11:30 uur

De bijeenkomst vindt online plaats via MS Teams

 

De studieochtend wordt georganiseerd door

 

 

 

 

LKC LVB | Churchilllaan 11 | 3527 GV Utrecht | 030-7400400 | info@kenniscentrumlvb.nl