GRIP OP AGRESSIE: ernstig probleemgedrag verminderen en voorkomen.

Het begeleiden van mensen met een LVB en daarbij (ernstig) probleemgedrag vergt veel van zorgprofessionals. Bij zorgorganisatie Trajectum is het behandelprogramma Grip op Agressie ontwikkeld dat zich richt op het verminderen en voorkomen van agressief gedrag.

Het programma zorgt ervoor voor dat cliënten hun vaardigheden vergroten in het herkennen van en omgaan met spanning die leidt tot ongewenst gedrag. Zowel individuen als groepen kunnen aan de slag met de 7 modules: Herkennen van gevoelens, van gedachten, omgaan met boosheid en agressie, probleemscenario en delictscenario en terugvalpreventie.

De modules zijn ook los inzetbaar als interventie. In een klinische setting duurt het programma 1 tot 2 jaar, maar er is ook een ambulante versie die 27 weken duurt. Voor meer informatie, bekijk deze korte introductiefilm of ga naar deze website.

Share this Post

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>
*
*