Volg live de thematische talkshows

Wanneer je werkt in de zorg- en hulpverlening of bijvoorbeeld bij een gemeente, politie, justitie, onderwijs of een wooncorporatie, ontmoet je mensen met een licht verstandelijke beperking (LVB). Soms levert dat onbegrip of problemen op, omdat de maatschappij te snel en complex is voor veel van deze mensen.

Met Lef en Liefde
Julia von Graevenitz heeft een jaar lang vier mensen met een LVB gevolgd in hun weg richting zelfstandigheid vol hobbels en obstakels. Dit heeft geresulteerd in de film ‘Met Lef en Liefde’. Daarin geven de mensen met een LVB een inkijk in hun werkelijkheid. Het maakt inzichtelijk hoe moeilijk het voor hen is om gewoon mee te kunnen doen in onze samenleving.

LVB doet mee talkshows
Ter gelegenheid van deze film worden vier bijeenkomsten georganiseerd met een panel van ervaringsdeskundigen en toonaangevende sprekers. Samen wordt de documentaire ‘Met Lef en Liefde’ gekeken en besproken en gaat het panel in gesprek over dilemma’s en mogelijkheden. Tijdens de eerste bijeenkomst op 29 september is Frank Bluiminck, directeur VGN te gast. Evenals Xavier Moonen, hij is onder andere voorzitter van Raad van Advies van het Landelijk Kenniscentrum LVB en bekleedt een door het VOBC ingestelde leerstoel aan de Universiteit van Amsterdam.

Livestream gratis te volgen voor alle geïnteresseerden
Elke bijeenkomst heeft een eigen thema en is via een livestream op Youtube te volgen voor iedereen die meer wil weten over de participatie van mensen met een LVB in de maatschappij. Deel dit bericht dus als je denkt dat iemand geïnteresseerd is.
Meer informatie en het programma is te vinden op de website  lvbdoetmee.nl
Meld je daar aan voor één of meer van de livestreams.

29 september 2020 – 14.30-17.00u

Thema: Wat kunnen we in de samenleving aanpassen om het voor mensen met een LVB makkelijker te maken?

5 oktober 2020 – 13.30-16.00u

Thema: Welke zorg en begeleiding hebben mensen met een LVB nodig?

13 oktober 2020 – 14.30-17.00u

Thema: Hoe kunnen mensen met een LVB participeren en hoe kunnen wij hen hierbij helpen?

30 oktober 2020 – 13.30-16.00u 

Thema: Mensen met een LVB zijn oververtegenwoordigd in de strafrechtketen. Hoe voorkomen we dat?

LKC LVB | Churchilllaan 11 | 3527 GV Utrecht | 030-7400400 | info@kenniscentrumlvb.nl