LVB-Tour voor en door de strafrechtketen

Minimaal 30% van de aangehouden verdachten en 45% van de mensen in detentie heeft een licht verstandelijke beperking (LVB). Werknemers binnen de strafrechtketen hebben vaak, al dan niet bewust, te maken met iemand met een LVB. Dit heeft invloed op de communicatie, omgang en natuurlijk de toekomst van iemand met een LVB.

Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) begeleid de LVB-Tour samen met  Michiel Vermaak (arts voor Verstandelijk Gehandicapten) en Annematt Collot d’Escury (GZ-psycholoog). Er worden bijeenkomsten georganiseerd voor professionals in de strafrechtketen. Daarin leren de professionals meer over een LVB en wat dat vraagt van professionals of beleidsmedewerker in de strafrechtketen. Wat is een LVB, hoe herken je het, en wat betekent dit voor iemands functioneren? Maar vooral ook: hoe ga je hier vervolgens mee om?

Voor meer informatie, klik hier.

Let op: Vanwege het coronavirus worden door heel Nederland bijeenkomsten afgezegd of uitgesteld. Houd om die reden goed de website van de organiserende partij in de gaten. Het CCV deelt hier informatie over de genomen maatregelen.

LKC LVB | Catharijnesingel 47 | 3511 GC Utrecht | 030-7400400 | info@kenniscentrumlvb.nl