Onze deelnemers Ambiq, ASVZ en Reik werken samen met  Jouw Omgeving in het expertisenetwerk e-health LVB (afgekort e-lvb). Er wordt samengewerkt met ervaringsdeskundigen, professionals uit het veld, ontwikkelaars en met organisaties zoals Institute for Positive Health
Het doel van deze samenwerking is om blended hulpverlening (online en in persoon) voor mensen met een (licht) verstandelijke beperking te optimaliseren.

De samenwerking staat open voor andere partijen die willen aanhaken. Lees hier meer over in deze brochure.

Op dit moment staan er twee producten op de site van e-lvb.

 

Lief, Lijf & Leven

Het voorlichtingsprogramma ‘Lief, Lijf & Leven’ belicht gestructureerd vele facetten van de seksuele ontwikkeling speciaal voor kwetsbare jongeren vanaf twaalf jaar. Onder andere over sexting, intimiteit, seksueel misbruik en het gebruik van sociale media. Velen uit deze doelgroep missen kennis over het eigen lichaam en vragen om een aangepaste manier van communiceren. Lief, Lijf en Leven brengt de informatie op een begrijpelijke en concrete manier in beeld. Zo kan de module goed werken wanneer bijvoorbeeld iemand te maken heeft gehad met seksueel misbruik als slachtoffer of als dader.

De module bestaat uit verschillende hoofdstukken, beginnend met vriendschap, hoe maak je vrienden, wat is het verschil tussen vriendschap en relatie tot aan intimiteit en seksueel contact. Uit het werkveld is er een grote vraag naar materiaal rondom het thema seksualiteit. Ontwikkeling van materiaal op het gebied van dit thema is nodig om kennis en weerbaarheid van kwetsbare jongeren te vergroten.

 

 


B-appy

De app B-Appy is in ontwikkeling en bedoeld om mensen met een LVB inzicht in hun gezondheid te bieden. Met een begeleider kunnen ze door B-Appy daar zo zelfstandig mogelijk stappen in zetten, met heldere haalbare doelen en een totaalplaatje van de voortgang.


LKC LVB | Churchilllaan 11 | 3527 GV Utrecht | 030-7400400 | info@kenniscentrumlvb.nl