3LAB: Deze zomer is van mij – jongeren met een LVB zelfstandig op vakantie

Voor de eerste keer zonder ouders, maar mét begeleiders op vakantie naar Blanes. De nieuwe korte documentaire ‘Deze zomer is van mij’ is een humoristische en soms confronterende film over jonge mensen met een (licht) verstandelijke beperking met een groot verlangen naar zelfstandigheid.

Joep (18), Anouska (23) en Ciska (21) gaan naar het zonnige feestoord Blanes. Ze hebben een licht verstandelijke beperking en vinden het spannend zonder ouders op vakantie te gaan. Maar eenmaal in Spanje aangekomen ervaren ze een vrijheid die ze thuis niet hebben, wat een aantal dilemma’s met zich meebrengt. Deze dilemma’s weet de filmmaker heel fijntjes te verweven met alle zonnige lichtvoetigheid, waardoor de documentaire net wat meer is dan een luchtig reisverslag, en een eerlijk portret oplevert van de jongeren.

Klik hier om de documentaire te bekijken.

Share this Post

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>
*
*