Actueel

Vragenlijst problematisch middelengebruik bij LVB

Geplaatst op woensdag, 06 december 2017 10:45. Geschreven door  lkc
Vragenlijst problematisch middelengebruik bij LVB

‘LVB in het Vizier’ is onderdeel van het Nationaal Programma Gehandicapten ‘Gewoon Bijzonder’.
Dit Nationaal Programma heeft als doel het realiseren van betere ondersteuning aan mensen met verstandelijke beperkingen, meervoudige beperkingen of niet-aangeboren hersenletsel.

Het programma haalt kennis op uit de praktijk, bundelt deze en maakt de informatie, middels een leidraad, beschikbaar voor álle zorgprofessionals in de gehandicaptenzorg.

In een samenwerking tussen het Kennisplein Gehandicaptensector, het Trimbos-instituut en het LKC LVB wordt gewerkt aan het deelproject ‘LVB in het vizier’. Dit heeft als doel eraan bij te dragen dat mensen met LVB en problematisch middelengebruik en/of een vermoeden daarvan, sneller in het vizier komen.

Ophalen kennis en kennisvragen via een korte (!) online vragenlijst
We beginnen met het ophalen van informatie uit het veld door middel van een online vragenlijst. De informatie die daaruit komt vormt de basis voor de leidraad ‘Ondersteunen van mensen met LVB’, die in een vervolgproject ontwikkeld zal worden.

In deze korte vragenlijst wordt gevraagd naar de aanwezige kennis over dit thema, maar ook naar welke kennis nog mist en waar behoefte aan is.

Iedereen (dus begeleiders, gedragskundigen, managers, familieleden etc.) die in de afgelopen 5 jaar te maken heeft gehad met problematisch middelengebruik bij mensen met een LVB, wordt van harte uitgenodigd deze vragenlijst in te vullen.

De vragenlijst vind je hier http://www.kennispleingehandicaptensector.nl/gehandicaptenzorg/lvb-in-het-vizier-vragenlijst-GB.html.

Invullen kan tot 31 januari 2018.

Ken je andere begeleiders, onderzoekers, stafmedewerkers, gedragsdeskundigen of verwanten voor wie ‘LVB in het vizier’ relevant is? Nodig hen dan ook uit om de vragenlijst in te vullen.

33 keer gelezen Laatst aangepast op woensdag, 06 december 2017 12:19

LKC LVB        Catharijnesingel 47        3511 GC Utrecht        T 030-7400400          E info@kenniscentrumlvb.nl Neem contact met ons op